Taak van de pedicure

Een pedicure houdt zich met voeten bezig. Ik heb daarvoor ook mijn diploma gehaald. De taak van de pedicure is het voorkomen, signaleren en behandelen van allerlei voetgebreken, het bespreken van een te volgen behandelplan en het geven van voorlichting waardoor verergering van voetklachten worden voorkomen.

Het is de taak van een pedicure om hygiënisch te werken. Hiervoor heeft het Hoofd Bedrijfschap Ambachten (HBA) een HAM-code opgesteld. De HAM-code staat voor Hygiëne, Arbo en Milieu. Ik werk volgens deze code.

De instrumenten die ik tijdens een behandeling gebruikt heb, reinig ik in een ultrasoon-reiniger en desinfecteer ik in de alcohol volgens de HAM-code. Als u last van schimmelnagels heeft, kunnen schimmels in uw schoenen door middel van ultravioletlicht gedood worden d.m.v. de Clean & Green-pads.

20161203_11110820161203_111216